Hrušky z brambor smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky z brambor smažené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54326 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Mandle plátky |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 l | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 578,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 9,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrušky z brambor smažené postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oškrábeme brambory. Uvaříme brambory doměkka, vodu z nich slijeme a vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme sítem. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a v pomoučněných rukou vytváříme hrušky. Zapichujeme do nich kousky špaget jako stopky. |
2 | V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku a mandlové lupínky. |
3 | Obalíme hrušky opatrně ve vejcích, a potom ve strouhance s mandlovými lupínky. |
4 | Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a hrušky 8 minut smažíme dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme. |