Jednoduchý recept

Dušené zelí po bavorsku

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54329

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
250 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
50 g Slanina vepřová
30 g Sádlo vepřové škvařené
2 špetka Sůl
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 861kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
24% Sodík 473 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dušené zelí po bavorsku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme hlávku zelí, odlámeme vnější listy a hlávku rozpůlíme. Odkrojíme z ní košťál a nakrájíme půlky hlávky na nudličky. Na kostičky nakrájíme slaninu a oloupanou cibuli.

2

V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na něj cibuli, slaninu a necháme zesklovatět. Přidáme kmín a pocukrujeme. Mícháme, dokud cukr nezezlátne. Přidáme zelí, osolíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol a zelí dusíme 30 minut na mírné teplotě. Hotové podáváme.

Poznámka

Zelí použijeme jako přílohu k opečeným špekáčkům, kotletám nebo k uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept