Recept

Losos uzený na domácím grilu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 54330

Ingredience

300 g Losos - filety
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
1% Sacharidy 4 g
25% Tuky 19 g
25% Sodík 492 mg
55% Bílkoviny 31 g

Losos uzený na domácím grilu postup přípravy receptu:

1

Vezmeme 2 plátky z čerstvého lososa bez kůže (nebo filety z mraženého lososa), omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran. Důkladně vetřeme do masa olivový olej. Omyté čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano, petrželovou nať) omyjeme a vodu střepeme.

2

Do vyšší kovové krabičky (např. od čaje) vložíme 2-3 hrstě dřevěných pilin, na ně poklademe snítky bylinek, na bylinky dáme dřevěnou nebo kovovou mřížku. Na mřížku položíme připravené plátky lososa, takže strany, kde byla kůže budou vespod. Krabičku uzavřeme víkem, do kterého jsme si udělali hřebíkem několik děr.

3

Gril rozehřejeme na střední teplotu (180°C-220°C). Na mřížku položíme krabičku s lososem a "udíme" 10 minut. Poté krabičku s lososem odebereme z grilu a necháme 2-3 minuty lososa dojít. Sejmeme víko z krabičky a lososa podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept