Jednoduchý recept

Mrkev podávaná glazírovaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54331

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
750 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
5 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 761kJ
4% Sacharidy 15 g
589% Tuky 442 g
6% Sodík 117 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mrkev podávaná glazírovaná postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.

2

Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.

3

Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept