Jednoduchý recept

Kedlubny podušené

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kedlubny podušené 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54333

Ingredience

5 ks Kedlubna
4 polévková lžíce Masový vývar
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 123kJ
11% Sacharidy 41 g
14% Tuky 11 g
15% Sodík 299 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kedlubny podušené postup přípravy receptu:

1

Omyjeme kedlubny a odstraníme z nich listy. Jemné lístky ze středu nasekáme nadrobno. Oloupeme kedlubny a pokrájíme je na 0,5 centimetru silné plátky a ty ještě na přibližně stejně silné nudličky.

2

Oloupeme šalotky a pokrájíme je na kostičky.

3

V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj kostičky šalotek. Přidáme k šalotkám nudličky z kedluben, osolíme je, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme přikryté asi 15 minut.

4

Nakonec přimícháme ještě nakrájený zbytek másla, nadrobno pokrájené lístky kedlubny a jemně nasekanou petrželku.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kedlubny podušené
Recept můžu doporučit, jednoduchá příprava a fajn příloha k bramborám a masu. Jen počet porcí je třeba upravit podle velikosti , měla jsem jednu kedlubnu a udělala jsem z ní dvě porce.Palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept