Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54344 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Fenykl sladký - hlíza |
125 ml | Masový vývar |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
50 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
50 g | Mozzarella |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Voda pitná, Mozzarella mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Masový vývar, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaný fenykl s parmezánem a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. |
2 | Ve větším kastrolu zahřejeme dvě lžíce oleje a na něj vhodíme cibuli a česnek. Přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a dusíme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu. Omyjeme fenykl a jeho středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Fenyklové hlízy nakrájíme na plátky. Předvaříme je 5 minut ve vroucí vodě s bobkovým listem a tymiánem. Děrovanou sběračkou vyjmeme a necháme okapat. Pak je vložíme do rajčatové omáčky a 10 minut dusíme. |
4 | Předehřejeme troubu na 220 °C. |
5 | Do zapékací nádoby naskládáme plátky fenyklu s rajčatovou omáčkou. Posypeme kostičkami mozzarelly a směsí strouhanky se strouhaným parmezánem. Zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a zapékáme 10 minut. |
6 | Posypeme nadrobno posekanými fenyklovými výhonky a podáváme. |