Koláč se směsí zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se směsí zeleniny
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54347 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
8 ks | Chřest zelený |
200 g | Hrách zelený sušený |
10 g | Kerblík |
200 g | Květák |
300 g | Listové těsto |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 244,0mg |
Draslík | 474,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kerblík, Květák, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hrách zelený sušený, Listové těsto, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč se směsí zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200°C. |
2 | Omyjeme chřest a oloupeme z něho spodní část, aby výhonek neměl víc než 11 cm. Odkrojené dolní části chřestu nakrájíme na kousky. Rozebereme na růžičky květák. Na 0,5 cm velké kostičky pokrájíme mrkev. Výhonky chřestu předvaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě. Vyndáme je a ve vodě skoro doměkka uvaříme květák, mrkev a kousky chřestu. Uvařenou zeleninu necháme v sítu okapat. |
3 | Na kostičky pokrájíme šunku. |
4 | Vodou potřeme plátky listového těsta. Rozložíme je tak, aby se vzájemně překrývaly a vyválíme z nich koláč o průměru 28 cm. Rozevírací formu o průměru 24 cm vypláchneme studenou vodou a vyložíme ji těstem, které zatížíme sušeným hrachem. Předpečeme si koláč po dobu 10 minut, a poté hrách odstraníme. |
5 | Předpečený koláč obložíme zeleninou a šunkou. Do tvaru hvězdice na něm upravíme výhonky chřestu a k okraji naskládáme rajčata. |
6 | V misce si rozmícháme smetanu, vejce a nasekané bylinky: bazalku, petrželku a kerblík. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanovou směsí koláč a vložíme ho do trouby. Pečeme 40 minut. |