Recept

Koláč se směsí zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54347

Ingredience

10 g Bazalka
8 ks Chřest zelený
200 g Hrách zelený sušený
10 g Kerblík
200 g Květák
300 g Listové těsto
200 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
200 g Rajčata
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 064kJ
19% Sacharidy 70 g
203% Tuky 152 g
11% Sodík 218 mg
54% Bílkoviny 30 g

Koláč se směsí zeleniny postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200°C.

2

Omyjeme chřest a oloupeme z něho spodní část, aby výhonek neměl víc než 11 cm. Odkrojené dolní části chřestu nakrájíme na kousky. Rozebereme na růžičky květák. Na 0,5 cm velké kostičky pokrájíme mrkev. Výhonky chřestu předvaříme 15 minut ve vroucí osolené vodě. Vyndáme je a ve vodě skoro doměkka uvaříme květák, mrkev a kousky chřestu. Uvařenou zeleninu necháme v sítu okapat.

3

Na kostičky pokrájíme šunku.

4

Vodou potřeme plátky listového těsta. Rozložíme je tak, aby se vzájemně překrývaly a vyválíme z nich koláč o průměru 28 cm. Rozevírací formu o průměru 24 cm vypláchneme studenou vodou a vyložíme ji těstem, které zatížíme sušeným hrachem. Předpečeme si koláč po dobu 10 minut, a poté hrách odstraníme.

5

Předpečený koláč obložíme zeleninou a šunkou. Do tvaru hvězdice na něm upravíme výhonky chřestu a k okraji naskládáme rajčata.

6

V misce si rozmícháme smetanu, vejce a nasekané bylinky: bazalku, petrželku a kerblík. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanovou směsí koláč a vložíme ho do trouby. Pečeme 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept