Mořský vlk s limetovým glazé a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk s limetovým glazé a zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský vlk |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sirup zázvorový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 673,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 907,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Limetková šťáva, Mořský vlk, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Sirup zázvorový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský vlk s limetovým glazé a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme glazé. Smícháme limetovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku, ochutíme solí a pepřem a odložíme stranou. |
2 | Poté nakrájíme najemnno česnek a mrkev a na pánvi s trochou rozpáleného oleje orestujeme. Vyjmeme, do pánve vložíme na půlkolečka nakrájený pórek a rovněž orestujeme. Vyjmeme, vložíme na plátky nakrájenou cuketu a orestujeme. |
3 | Rozehřejeme máslo, filety osolíme, opepříme a opečeme, nejprve kůží dolů. |
4 | Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. |
5 | Připravené glazé prohřejeme. |
6 | Na talíře rozdělíme orestovanou zeleninu, přidáme rajčata, navrch položíme rybu, přelijeme glazé a podáváme. |