Salát s fazolkami a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s fazolkami a vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54375 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
3 ml | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 303,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s fazolkami a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Fazoly omyjeme, nakrájíme na malé kousky. V hrnci osolíme 1 lžičkou 2 l vody, přivedeme k varu, vložíme fazolky a povaříme 15 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a okapat. Do vroucí zbylé vody v kastrůlku lžící poklademe vejce, které povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout. Žloutky vybereme, necháme stranou a bílky nakrájíme na proužky. |
2 | Připravíme zálivku. Žloutky prolisujeme přes sítko do vhodné nádoby. Přidáme citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř, olej. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme na hustou zálivku. Vmícháme do zálivky fazolky, posypeme nasekaným koprem a petrželovou natí. Důkladně promícháme, salát vložíme do lednice odležet. |
Poznámka
Tento salát podáváme jako předkrm. Vhodný je také jako hlavní jídlo s krajícem opečené veky.