Italské carpaccio s černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské carpaccio s černými olivami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54378 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Hovězí svíčková |
Dresink | |
---|---|
3 ks | Ančovičky konzervované |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
Na ozdobení | |
50 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 ks | Olivy černé |
0,5 polévková lžíce | Řeřicha |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 822,1mg |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Ančovičky konzervované, Citronová šťáva, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Řeřicha, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italské carpaccio s černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Špalíček pravé hovězí svíčkové omyjeme, osušíme a přes vlákno ostrým širokým nožem nakrájíme na tenké plátky. Překryjeme je potravinářskou fólií a pěstí je jemně naklepeme. |
2 | Připravíme si dresink: do misky dáme kapary, ančovičky a vidličkou je rozmačkáme. Ochutíme je pár kapkami citronové šťávy, čerstvě pomletým pepřem a extra panenským olivovým olejem. Parmezán nakrájíme na struhadle na širší hoblinky. Sterilované mladé fazolové (tenké) lusky scedíme z nálevu a necháme okapat. Černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky. |
3 | Na talíře rozložíme tenké plátky carpaccia, ozdobíme ho pokrájenými olivami a několika fazolkami. Vše pokapeme dresinkem a dozdobíme hoblinkami parmezánu, lístky řeřichy a servírujeme. |