Recept

Koláč plněný růžičkovou kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54397

Ingredience

Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]
10 g Droždí
125 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
300 g Kapusta růžičková
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 g Sýr Niva (Rokfór)
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,031 kcal
Kilojoule 4 315kJ
36% Sacharidy 128 g
44% Tuky 33 g
45% Sodík 892 mg
70% Bílkoviny 39 g

Koláč plněný růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:

2

Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.

3

Připravíme si zeleninovou náplň. V osolené vodě uvaříme růžičkovou kapustu téměř doměkka. V hlubší pánvi si rozškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Uvařené růžičky kapusty rozkrájíme na poloviny a vložíme na slaninu a 5 minut podusíme. Pak vložíme na korpus z připraveného těsta.

4

V misce si rozmícháme smetanu s vejci a nastrouhaným sýrem niva, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme kapustu na koláči.

5

Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept