Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54398

Ingredience

Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
2 cl Dolin - Vermouth
500 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,134 kcal
Kilojoule 4 745kJ
37% Sacharidy 134 g
454% Tuky 341 g
10% Sodík 203 mg
46% Bílkoviny 26 g

Koláč plněný mrkví postup přípravy receptu:

1

Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:

2

Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát a rozprostřeme do formy.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm podusíme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zalijeme vermutem a posypeme nadrobno nasekanou mrkvovou natí (2 lžíce). Osolíme a opepříme.

4

V misce rozmícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, dva žloutky, jedno celé vejce, kůru nastrouhanou z jedné poloviny chemicky neošetřeného pomeranče, směs osolíme a opepříme. Zalijeme smetanovou směsí koláč.

5

Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut.

Poznámka

Používáme mrkev s natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept