Jarní závitky s výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky s výhonky
Jarní závitky s výhonky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54411 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Bambusové výhonky |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Sójové výhonky |
Na placky | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej sezamový |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 511,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Česnek, Cibule, Sójové výhonky, Olej sezamový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní závitky s výhonky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme 3 celá vejce, ze čtvrtého pouze bílek a žloutek uchováme na potření závitků. Vejce ušleháme s vodou, vmícháme sůl, mouku a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Na polovině rozpáleného másla potom z těsta usmažíme slabé menší světlé palačinky, necháme okapat na papírové utěrce a uchováme v teple. |
2 | Ve woku rozpálíme sezamový olej, necháme zpěnit cibuli a česnek nasekané najemno, přidáme na slabé proužky nakrájenou mrkev a 3 minuty restujeme. Přihodíme okapané a pokrájené sterilované bambusové výhonky a sojové klíčky a ještě 2 minuty za promíchávání necháme opéct. Zeleninovou směs rozložíme na hotové placky, pevně svineme, potřeme rozšlehaným žloutkem a ve woku osmažíme na zbytku másla dozlatova. |