Masové kuličky z bramborového těsta - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kuličky z bramborového těsta - recept pro psy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54416 |
Ingredience
4 ks | Brambory |
100 g | Jitrnice domácí |
100 g | Mouka špaldová |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 237,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 22,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Rozmarýn sušený, Tvaroh měkký - nízkotučný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Mouka špaldová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masové kuličky z bramborového těsta - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve dáme do neosolené vody vařit brambory. Když se nám brambory uvaří, scedíme je a necháme vychladnout, poté oloupeme a rozmačkáme. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech na pečení vyložíme pečicím papírem. |
3 | V míse promícháme brambory, prejt z jitrnice, tvaroh, mouku, olej a rozmarýn. |
4 | Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odpočinout, poté z těsta za pomoci dvou lžiček tvarujeme kuličky, velké zhruba jako třešně. |
5 | Kuličky klademe na připravený plech. Pečeme zhruba 25 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. |
Poznámka
Místo prejtu můžeme použít mleté maso, které je lépe stravitelné. Uchováváme v chladničce, kde vydrží 2 až 3 týdny.