Recept

Vařený candát s hořčicovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 54424

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Candát obecný
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Nové koření celé
100 ml Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
Omáčka hořčicová [54420]
1 ks Cibule
40 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
50 g Mouka pšeničná hladká
140 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
8% Sacharidy 28 g
42% Tuky 32 g
30% Sodík 595 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vařený candát s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného candáta zbavíme kostí, oškrábeme a nakrájíme na porce. Vložíme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme překrojené oloupané cibule, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a sůl. Přivedeme k varu, odstavíme na okraj plotýnky a necháme 5 minut „táhnout“.

2

Podáváme polité hořčicovou omáčkou.

3

4

Omáčka hořčicová [54420]:

5

V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.

6

Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.

Poznámka

Místo hořčicové omáčky můžeme použít jinou teplou omáčku, například holandskou nebo rybu podáváme jen s vařenými bramborami a máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept