Vařený candát s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený candát s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54424 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Candát obecný |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
100 ml | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Omáčka hořčicová [54420] | |
---|---|
1 ks | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
140 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 134,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařený candát s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného candáta zbavíme kostí, oškrábeme a nakrájíme na porce. Vložíme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme překrojené oloupané cibule, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a sůl. Přivedeme k varu, odstavíme na okraj plotýnky a necháme 5 minut „táhnout“. |
2 | Podáváme polité hořčicovou omáčkou. |
3 |
|
4 | Omáčka hořčicová [54420]: |
5 | V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu. |
6 | Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme. |
Poznámka
Místo hořčicové omáčky můžeme použít jinou teplou omáčku, například holandskou nebo rybu podáváme jen s vařenými bramborami a máslem.