Candát pečený na másle s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát pečený na másle s bramborami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54426 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
500 g | Candát obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
8% Sacharidy 30 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 555 mg
25% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 492,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Candát pečený na másle s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce candáta osušíme, osolíme, urovnáme na ohnivzdornou mísu, přelijeme máslem a upečeme. Před koncem pečení k rybě přidáme vařené brambory. Necháme je prohřát. |
2 | Podáváme v nádobě, ve které se candát pekl. |