Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 54439

Ingredience

2 ks Bobkový list
70 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Hrozinky
1 kg Kapr obecný
70 g Mrkev kořen
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
100 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
250 g Perník
60 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Povidla švestková
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
300 ml Víno červené
150 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 976 kcal
Kilojoule 4 082kJ
21% Sacharidy 76 g
146% Tuky 109 g
14% Sodík 285 mg
81% Bílkoviny 45 g

Tradiční kapr načerno postup přípravy receptu:

1

Z kapra vyřízneme páteř, nakrájíme ho na porce a dáme na 3 minuty vařit do osolené vody s octem, 1 cibulí, pepřem a bobkovým listem. Poté stáhneme plamen a kapra necháme „táhnout“ dalších 5 minut. Potom rybu vyndáme a udržujeme v teple.

2

Ve smaltovaném kastrole rozpálíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, cibuli nakrájenou na kostičky, 1 lžičku cukru, vše dozlatova osmahneme a zalijeme vývarem z kapra.

3

Do omáčky přidáme nastrouhaný perník, povidla, víno, ocet a 1 hodinu vaříme.

4

Spaříme hrozinky a sušené švestky.

5

Omáčku přecedíme, vložíme do ní pokrájené ořechy, hrozinky a sušené švestky.

6

Porce kapra podáváme přelité černou omáčkou.

Poznámka

Omáčku můžeme připravit bez perníku, pokud do osmahnuté zeleniny přidáme 2 lžíce hladké mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
vkadlec
Tradiční kapr načerno
Dobrý a vyzkoušený recept. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept