Kapr jako námořník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr jako námořník
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54446 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ks | Bílá cibulka |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
170 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
350 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 162,3mg |
Draslík | 730,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr jako námořník postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra vykostíme, nakrájíme na větší kostky, vložíme do kastrolu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř a sůl, zalijeme vínem a 1/4 l vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Povaříme 4 minuty, pak odstavíme z ohně, porce masa vyjmeme a uchováme v teple. Vývar přecedíme. |
2 | Za 100 g másla a 2 lžic hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme metlou na řídkou omáčku, kterou na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | Očištěné žampióny nakrájíme na plátky, dáme do malého hrnku, zalijeme trochou vývaru a přiklopené téměř nasucho vaříme přibližně 5 minut. |
4 | Malé cibulky oloupeme, naskládáme do malého pekáčku vymazaného 70 g másla, přidáme 1 lžičku cukru, přisolíme, zalijeme 100 ml vody a v troubě upečeme dorůžova. Do hotové omáčky vmícháme šlehačku. |
5 | Na porce kapra navršíme cibulky a žampióny a podáváme přelité omáčkou. |