Recept

Celerové plátky plněné a smažené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54454

Ingredience

50 g Arašídy
1 kg Celer bulvový
20 g Cornflakes
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Ementál (Primátor)
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 348kJ
4% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
37% Sodík 740 mg
37% Bílkoviny 21 g

Celerové plátky plněné a smažené postup přípravy receptu:

1

Celer omyjeme a celé neoškrábané bulvy vaříme v hrnci v osolené vodě 50 minut.

2

Uvařený celer vložíme do studené vody a necháme ho vychladnout. Oškrábeme ho a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky z boku nakrojíme, ovšem neprořezáváme úplně do konce. Do vzniklého zářezu vložíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Naplněný celerový plátek pevně stiskneme k sobě. Osolíme ho a opepříme.

3

Do mikrotenové sáčku vložíme kukuřičné vločky a arašídy a rozdrobíme je válečkem na nudle.

4

Do jedné misky si připravíme mouku, v další rozšleháme vejce, do třetí vložíme směs rozdrcených kukuřičných vloček a arašídů.

5

Obalíme plátky v mouce, ve vejcích a nakonec ve vločkách s arašídy. Přitiskneme obal pevně k nim.

6

Rozehřejeme si ve větší teflonové pánvi olej a obalené celerové plátky na něm z každé strany 4 minuty smažíme. Podáváme teplé.

Poznámka

Nesmíme celer uvařit úplně doměkka, protože by se plátky lámaly. Můžeme ho plnit i trochou gorgonzoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept