Recept

Karbanátky ze směsi mrkve a cuket

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54456

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Cuketa
80 g Gouda
400 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
4 polévková lžíce Sezam - semena
50 g Slanina vepřová
5 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
7% Sacharidy 24 g
334% Tuky 250 g
18% Sodík 355 mg
28% Bílkoviny 16 g

Karbanátky ze směsi mrkve a cuket postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle.

2

Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu.

3

V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.

4

Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách.

5

V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé.

Poznámka

Můžeme servírovat s rajčatovou omáčkou, nebo česnekovým jogurtem. Místo cuket můžeme použít brambory a obalovat ve slunečnicových semenech. Použít lze také ovčí sýr, přidat můžeme nastrouhanou petržel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept