Jednoduchý recept

Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 54463

Ingredience

1 ks Cibule
450 g Květák
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Fusilli
2,5 dl Voda pitná
2,5 dl Vývar zeleninový
60 g Mozzarella

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 941kJ
28% Sacharidy 100 g
32% Tuky 24 g
31% Sodík 628 mg
38% Bílkoviny 21 g

Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Květák opláchneme studenou vodou, rozebereme ho na růžičky a necháme okapat. Mozarellu najemno nastrouháme.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky květáku a těstoviny a krátce prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. V případě potřeby přilijeme vodu.

3

V menším nízkém hrnci smícháme máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

4

Z hrnce s uvařenými těstovinami a květákem slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept