Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem
Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 54463 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
450 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Fusilli |
2,5 dl | Voda pitná |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
60 g | Mozzarella |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 46,0mg |
Draslík | 469,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 102,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná, Mozzarella mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fusilli, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny fusilli se smetanovou omáčkou a květákem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Květák opláchneme studenou vodou, rozebereme ho na růžičky a necháme okapat. Mozarellu najemno nastrouháme. |
2 | Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přidáme růžičky květáku a těstoviny a krátce prohřejeme. Do hrnce přilijeme vývar a 10 minut vše vaříme na mírném ohni. Směs dochutíme pepřem a solí. V případě potřeby přilijeme vodu. |
3 | V menším nízkém hrnci smícháme máslo s moukou a připravíme si světlou jíšku, do které postupně přimícháme smetanu. Pak přidáme nastrouhaný sýr a omáčku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. |
4 | Z hrnce s uvařenými těstovinami a květákem slijeme vodu a vlijeme do něj sýrovou omáčku, promícháme a krátce prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |