Vařená těstovinová ouška s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená těstovinová ouška s artyčoky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54469 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
20 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Orecchiette |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 171g |
---|---|
Cholesterol | 26,8mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 116g |
Vitamín A | 659,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařená těstovinová ouška s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme. |
2 | Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve. |
3 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem. |