Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54477 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
250 g | Cuketa |
100 g | Hrášek |
250 g | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Ditalini |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 276,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cuketa, Hrášek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Ditalini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařené ditalini s mrkví, cuketami a celerem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme cukety a pokrájíme je na kostičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev a pokrájíme na kostičky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na plátky. |
2 | Připravíme pánev, ve které zahřejeme olivový olej. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Vložíme nasekaný česnek na pánev a přidáme k němu plátky řapíkatého celeru, kostičky cukety a mrkve. Za stálého míchání dusíme doměkka. Osolíme a opepříme podle chuti. Před dokončením ještě vsypeme hrášek. |
3 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny Ditalini. Hotové těstoviny promícháme s podušenou zeleninou. Přidáme nasekanou bazalku a před podáváním posypeme strouhaným parmezánem. |