Těstoviny zapečené s květákem a rajčaty

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata, květák a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme 5 až 10 minut, dokud nezměkne.
  • 3
    Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
  • 4
    Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
  • 5
    Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.