Jednoduchý recept

Karbanátek smažený

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Karbanátek smažený 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 545
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
50 g Cibule
400 g Hovězí maso přední
1 g Majoránka
100 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
60 g Strouhanka
30 g Sůl
40 g Vejce slepičí
300 g Vepřový ořez
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 633kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 6 g
63% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g
Karbanátek smažený
  • Karbanátek smažený
  • 1
  • Karbanátek smažený
  • 2
  • Vložit obrázek

Karbanátek smažený postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme s cibulí a osolíme. Přidáme pepř, drcenou majoránku, utřený česnek, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku. Vše dobře promícháme a pokud je vzniklá směs příliš hustá, zvlhčíme ji vodou.

2

Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem a ve strouhance a zvolna je usmažíme do zlatavé barvy.

3

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Karbanátek smažený
Klasika v našich jídelnách a meníčkových restauracích. Tento recept je i Recepturách teplých pokrmů, takže není co zkazit. Já někdy přidávám místo strouhanky a mouky máčenou starší žemli, ale rychlejší je tento postup. V ingrediencích bych spíš uvedla, že vody přidat dle potřeby. Stačilo podstatně méně. V ingrediencích chybí gramáže trojobalu, je tam uvedené jen mléko a mizivé množství oleje. Takže na 10 porcí : 100 g hladké mouky, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g strouhanky a 200 g tuku na smažení. Tento recept jinak můžu doporučit. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept