Sladký tunel

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout, posypeme moukou, položíme na utěrku a opatrně sundáme papír. Po délce korpus rozřízneme na polovinu. Jednu půlku potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Vložíme zatím do lednice.
  • 3
    Ze smetany vyšleháme pevnou šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, přimícháme sníh a také vložíme do lednice. Kompotové ovoce přelijeme přes sítko, necháme dobře okapat a nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólii. Kousky ananasu naskládáme na dno formy. Potom ovoce potřeme třetinou náplně. Do středu položíme připravenou roládu a potřeme opět zbylou náplní. Nakonec povrch přiklopíme druhou půlkou korpusu a vložíme do lednice na 2-3 hodiny ztuhnout.
  • 5
    Ztuhlý tunel pomocí potravinářské fólie vyndáme z formy. Položíme ho korpusem dolů a krémem nahoru. Střed povrchu krému po celé délce ozdobíme jahodovými půlkami. Nakonec krájíme na porce, které podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.