Jednoduchý recept

Základní těsto na dortový korpus

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Základní těsto na dortový korpus 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 54522

Ingredience

180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 340kJ
13% Sacharidy 45 g
15% Tuky 12 g
3% Sodík 62 mg
17% Bílkoviny 10 g

Základní těsto na dortový korpus postup přípravy receptu:

1

Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.

2

Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.

Poznámka

Dortovou formu vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou.

Komentáře a hodnocení

 
s.jarka52@seznam.cz
Základní těsto na dortový korpus
adaěkujeme palec nahoru
 
lucdas@878.cz
Uživatel uvařil tento recept
Moc chutnalo!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept