Základní těsto na dortový korpus

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
876 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.
  • 2
    Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 11. 2015
Základní těsto na dortový korpus
adaěkujeme palec nahoru
Anonymní uživatel
st 12. 10. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Moc chutnalo!