Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup jemný |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
2 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony čerstvé |
1 ks | Paprika žlutá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 891,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Koření grilovací, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky v pikantní marinádě se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň 30 minut v chladu odležet. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme vodu, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu. |
4 | Měkké plátky masa rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se žampionovou směsí.. |
Jestliže vám má přijít návštěva a vy se chcete ukázat jako dobrá kuchařka nebo kuchař určitě si vyberte tento recept. Měla jsem ho uvařený za chvilku a všichni jsme si pochutnali.