Obalovaný mletý bůček se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalovaný mletý bůček se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
Trojobal | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 279,6mg |
Draslík | 378,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 30%, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalovaný mletý bůček se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky. |
2 | Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany. |
3 | Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme. |
Poznámka
K mletým řízkům se sýrem podáváme nejčastěji bramborovou kaši a saláty z čerstvé zeleniny.
Mleté řízky byly super. Všichni se oblizovali. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši a červenou řepu. Díky za tip. Dávám do oblíbených
Mleté řízky byly super. Všichni se oblizovali. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši a červenou řepu. Díky za tip. Dávám do oblíbených