Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pajšl po česku 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54544

Ingredience

Vařené vnitřnosti
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
300 g Játra vepřová
5 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Sůl
600 g Vepřové plíce
300 g Vepřové srdce
300 g Vepřový jazyk
4 l Voda pitná
Jíška
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
Na dochucení
2 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
3,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,248 kcal
Kilojoule 5 222kJ
9% Sacharidy 33 g
123% Tuky 92 g
76% Sodík 2 g
123% Bílkoviny 69 g

Pajšl po česku postup přípravy receptu:

1

Vepřové plíce, jazyk, srdce a játra dobře očistíme a omyjeme. Maso dáme do hrnce asi se 2 l vody, s 1 lžíci soli a přivedeme k varu.

2

Maso pomalu vaříme asi 5-10 minut. Poté ho vyjmeme, vodu vylijeme, maso kromě jazyka vrátíme do hrnce, zalijeme čistou vodou. Jazyk omyjeme pod studenou vodou, oloupeme a dáme do hrnce k ostatnímu masu. Poté přidáme sůl, celou očištěnou cibuli, bobkový list, celý černý pepř a nové koření. Pod pokličkou maso vaříme asi 70 minut doměkka.

3

Uvařené vnitřnosti scedíme, vývar zachytíme. Plíčky oddělíme od průdušnic, ze srdce odstraníme tvrdší části a vše nakrájíme na tenké nudličky.

4

Ve druhém hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 l scezeného vývaru. Metličkou jíšku rozšleháme dohladka a asi 10 minut mírně povaříme. Nakonec přimícháme sladkou (2 dl) a zakysanou smetanu (2 dl), dochutíme solí, bílým pepřem a cukrem a omáčku necháme přejít varem.

5

Ještě si vyšleháme sladkou smetanu (1.5 dl) na hustou šlehačku. Pajšl na talířích ozdobíme kopečkem šlehačky a podáváme.

Poznámka

K pajšlu podle chuti podáváme houskové knedlíky nebo vařené těstoviny. Můžeme podávat i dušenou baby karotku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
janotovazdenka@seznam.cz
Pajšl po česku
skúsim ho,ten múj manžel ho miluje a co čtu,tak bude supr
 
jiri
Pajšl po česku
pajšl po čeku byl výborný,nezbila ani lžičkalove

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept