Jednoduchý recept

Tradiční kvásek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 7 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54548

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kostka Droždí
200 ml Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 671kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
38% Sodík 756 mg
22% Bílkoviny 12 g

Tradiční kvásek postup přípravy receptu:

1

Nejprve v malém kastrůlku zahřejeme mléko, aby bylo vlahé.

2

V misce smícháme připravené mléko s cukrem. Nakonec do mléka rozdrobíme droždí a jemně promícháme.

3

Necháme stát na teplém místě zhruba 25 - 40 minut, dokud kvásek nenabobtná. Poté používáme dál.

Poznámka

Kvásek se dává do buchet, koláčů, knedlíků, chlebů atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept