Jednoduchý recept

Základní recept na korpus bezé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54551

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Ořechy vlašské
6 ks Vaječný bílek slepičí
30 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 73 kcal
Kilojoule 307kJ
3% Sacharidy 13 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 25 mg
4% Bílkoviny 2 g

Základní recept na korpus bezé postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při 200°C teplotě pečeme přibližně 15 minut.

2

Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.

3

Dále pokračujeme podle dalšího receptu na přípravu moučníku.

Poznámka

Pro úspěšné pečení z těsta bezé, je důležité, aby bílky byly vyšlehané na úplně tuhý sníh. Nemůžeme ale bílky prošlehat, při přidání dalších surovin hmota klesne a po pečení není korpus křupavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept