Pečené rozmarýnové vepřové ocásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené rozmarýnové vepřové ocásky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
7 dl | Masový vývar |
5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Vepřové ocásky |
3 dl | Víno bílé |
Na potření | |
---|---|
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 dl | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Na dochucení výpeku | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 329,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé, Česnek, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Masový vývar, Pepř 4 barev, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové ocásky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené rozmarýnové vepřové ocásky postup přípravy receptu:
1 | Vepřové omyté ocásky osušíme. |
2 | V misce promícháme olej se solí, prolisovaným česnekem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem. Omyjeme větvičky rozmarýnu, oloupeme cibuli a pokrájíme ji na osminky. Připravenou směsí silně potřeme ocásky, které dáme do pekáče, proložíme větvičkami rozmarýnu, cibulí, pekáč zakryjeme a maso dáme na 20 hodin do chladničky. |
3 | Před pečením k ocáskům přilijeme vývar s vínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 90 minut doměkka. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Když je maso měkké, vyjmeme je z výpeku i s rozmarýnem. |
4 | Výpek na plotně vysmažíme téměř na tuk, poprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmažíme, poté přilijeme 2.5 dl vody s 1 dl černého piva a šťávu z masa prudce povaříme do doby, až zhoustne. Štávu přecedíme do druhého hrnce. |
5 | Pečené ocásky podáváme přelité šťávou z masa, doplníme chlebem. |