Medové palačinky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.
  • 2
    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánví zahýbeme do stran, aby se těsto rozlilo po celém dně. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.
  • 3
    Palačinky skládáme na sebe, pod pokličkou, aby vydržely teplé.
  • 4
    Příprava náplně: citróny omyjeme, i s kůrou nakrájíme na tenké plátky. Med dáme do vhodné nádoby, vložíme do mikrovlnné trouby, kde ho rozpustíme a dobře zahřejeme. Do horkého medu vložíme plátky citrónu, necháme je nejméně 15 minut namáčet. Poté citróny vytáhneme, necháme okapat, nejlepší je, když je necháme vysušit do druhého dne.
  • 5
    Teplé palačinky stočíme do rolády, poklademe podle porcí na talíře, každou polijeme horkým medem, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 10. 2015
Medové palačinky
Výborné palačinky a chuťově velmi dobrý med. Skvělá kombinace. Do toho voňavý citron… hmmm. Dobrota. Možná mi chybí alespoň slabá vrstvička marmelády v palačince, ale samozřejmě, že tam být nemusí, ani já jsem ji tam nedávala a pochutnali jsme si.