Recept

Kořenová zelenina s masem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54588

Ingredience

100 g Bambusové výhonky
100 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Cukr krupice
500 ml Granule dashi
100 g Hlíva ústřičná
750 g Krůtí maso
100 g Lotosový kořen
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet rýžový
5 ml Olej sezamový
8 ml Olej slunečnicový
80 ml Omáčka sojová - Tamari
150 g Taro
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
100 g Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
9% Sacharidy 34 g
9% Tuky 7 g
72% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Kořenová zelenina s masem postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, oškrábeme a omyjeme. Nakrájíme ho na 2 cm široké proužky. Do větší mísy nalijeme vodu s octem, vložíme celer a necháme ho asi 20 minut namočený. Poté scedíme.

2

Kořen lotosu očistíme, zbavíme slupky a omyjeme. Nakrájíme ho na plátky, které vložíme do vody.

3

Do pánve nalijeme oba druhy oleje, rozpálíme a vhodíme kousky krůtího masa. Smažíme asi 7 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou.

4

Celer a lotos scedíme a vhodíme do pánve asi na 3 minuty. Přihodíme nakrájenou mrkev, taro kořen a restujeme další 2 minuty. Přisypeme bambusové výhonky a nakrájenou hlívu ústřičnou a krátce osmahneme.

5

Do pánve ke směsi přilijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin, cukr a vaříme. Snížíme teplotu, přihodíme maso a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme na 2 minuty fazolové lusky. Servírujeme do misek.

Poznámka

Můžeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept