Recept

Rýžový zeleninový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54595

Ingredience

50 g Cibulka jarní
100 g Fazolové lusky zelené
2 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
100 g Sýr Ementál (Primátor)
2 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 176kJ
18% Sacharidy 64 g
289% Tuky 217 g
40% Sodík 793 mg
44% Bílkoviny 25 g

Rýžový zeleninový nákyp postup přípravy receptu:

1

Papriky, mrkev a fazolky omyjeme, jarní cibulky oloupeme a pokrájíme na kolečka včetně natě. Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka, nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme, krájíme na kostičky, fazolky na kousky o délce asi 3 centimetrů.

2

Do hrnce vlijeme olej, pokrájenou zeleninu na něm opečeme. Vsypeme rýži a opečeme ji, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem. Počkáme, dokud nedojde k varu, poté přikryjeme a dusíme 20 minut při mírné teplotě. Vyklopíme obsah do mísy a necháme vychladnout.

3

Předehřejeme troubu na 200 ºC.

4

V misce utřeme máslo a žloutky, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, nadrobno nasekanou petrželku. Zamícháme rýži se zeleninou, opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku.

5

Ušleháme sníh z bílků, vmícháme do rýže.

6

Zapékací misku vyplníme hmotou, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po 15 minutách pečení přidáme zbytek sýra.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kdo nechce vegetariánský nákyp, může přidat na kousky pokrájenou šunku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept