Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čevapčiči 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 546

Ingredience

225 g Cibule
375 g Hovězí maso zadní
150 g Hořčice
100 ml Olej rostlinný
3 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
375 g Vepřový ořez

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 878kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 14 g
41% Sodík 823 mg
30% Bílkoviny 17 g

Čevapčiči postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně je umeleme s polovinou dávky cibule a mírně osolíme. Přidáme pepř a mletou papriku, směs dobře promícháme a rozdělíme na 30 dílků.

2

Z dílků tvarujeme válečky stejně veliké a v horkém oleji je opečeme dozlatova.

3

Při podávání čevepčiči přeléváme zbylým výpekem, obkládáme dávkou jemně nakrájené cibule a hořčicí.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Čevapčiči
Už dlouho jsem nepřipravovala čevapčiči, tak jsem to napravila. Na jednu porci jsem počítala 120 g masa a tím pádem přidala o malinko více papriky. Sůl a pepř dávám dle chuti. Tuku na opečení je třeba více, odhaduji to na 10 porcí na 100 až 120 g. Čevapčiči jde upéct i na tukem vymazaném plechu v troubě, při teplotě zhruba 185°C cca 8 minut. Tento recept je klasika a za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept