Celerový salát mrkvi a cibulou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát mrkvi a cibulou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54610 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Jogurt bílý |
12 ml | Ocet kvasný lihový |
60 g | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerový salát mrkvi a cibulou postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu 2 špetky osolené vody. Celer spolu s mrkvi oloupeme, celer nakrájíme na malé kostky, mrkev na tenká kolečka. Vložíme do vařící vody. Vaříme 5 - 6 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout, potom vše vložíme do misky. Mrkev má být křupavá a ne příliš měkká nebo rozvařená. Oloupanou cibuli a česnek spolu s paprikou nakrájíme na tenké proužky, přidáme do misky, posypeme pepřem, všechny suroviny promícháme. |
2 | Kyselou smetanu, jogurt, olej ocet, sůl, pepř a cukr dobře prošleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát, který ještě jednou promícháme. Hotový salát podle porci dáváme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.