Celerový salát s jablky a pórkem

18 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cukr, vlijeme ocet. Přidáme oloupaný, na tenké proužky pokrájený celer. Podusíme jen 2 - 3 minuty, aby celer zůstal křupavý, ne zcela měkký, potom ho dáme do misky, necháme vychladnout. Přidáme omytá, neloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka a zamícháme. Vložíme omytou, osušenou, na kolečka nakrájenou bílou část pórku, nakonec do salátu vmícháme oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu.
  • 2
    Salát podle dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou. Ještě jednou promícháme, podle porci dělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.