Celerový salát s jablky a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s jablky a pórkem
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54611 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Jablka |
50 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Olej slunečnicový |
0,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
30 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 390,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cukr krupice, Jablka, Kedlubna, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerový salát s jablky a pórkem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cukr, vlijeme ocet. Přidáme oloupaný, na tenké proužky pokrájený celer. Podusíme jen 2 - 3 minuty, aby celer zůstal křupavý, ne zcela měkký, potom ho dáme do misky, necháme vychladnout. Přidáme omytá, neloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka a zamícháme. Vložíme omytou, osušenou, na kolečka nakrájenou bílou část pórku, nakonec do salátu vmícháme oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu. |
2 | Salát podle dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou. Ještě jednou promícháme, podle porci dělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm s opečenou vekou.