Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54622 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Filé rybí |
1 špetka | Kardamom |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
3 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
200 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 397,7mg |
Draslík | 298,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Kardamom, Koriandr čerstvý, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Tabasco, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kmín mletý, Mrkev kořen, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso uvaříme nebo upečeme (lze použít také ořezy), odstraníme všechny kosti. Na jemno rozemeleme, přemístíme do mísy, přidáme žloutky, kardamom, mletý kmín, koriandr, škrob, přilijeme smetanu a ochutíme solí i bílým pepřem. Můžeme zakápnout citronovou šťávou, důkladně promícháme a propracujeme. |
2 | Mrkev očistíme, oškrábeme a rozkrojíme na cca 8 špalíčků o délce 8 - 10cm. Na stejné klínky nakrájíme i řapíkatý celer. Prsty namočíme ve vodě, konce zeleninových špalíčků obalíme ve směsi rybího masa a vytvoříme válečky. V pánvi mírně rozpálíme olej a paličky na něm ze všech stran opečeme. |
3 | Rajčata omyjeme, vložíme do vroucí vody, necháme projít varem a ihned zchladíme ledovou vodou. Oloupeme a vyřízneme středy, na jemno nasekáme, smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Přidáme nasekaný česnek, osladíme cukrem a dochutíme nadrobno rozkrájenou bazalkou. Zakápneme olejem, několika kapkami tabasca, osolíme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekané chilli papričky. Omáčku přelijeme do malé mističky. |
4 | Do středu talířů položíme vždy dvě paličky s celerem, o ně opřeme dvě paličky s mrkví. Můžeme posypat nadrobno sekaným řapíkatým celerem, podáváme s omáčkou, v níž maso namáčíme. |