Jednoduchý recept

Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54622

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
50 g Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
500 g Filé rybí
1 špetka Kardamom
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Koriandr čerstvý
3 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
200 g Rajčata
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 549kJ
7% Sacharidy 24 g
57% Tuky 42 g
4% Sodík 87 mg
108% Bílkoviny 61 g

Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rybí maso uvaříme nebo upečeme (lze použít také ořezy), odstraníme všechny kosti. Na jemno rozemeleme, přemístíme do mísy, přidáme žloutky, kardamom, mletý kmín, koriandr, škrob, přilijeme smetanu a ochutíme solí i bílým pepřem. Můžeme zakápnout citronovou šťávou, důkladně promícháme a propracujeme.

2

Mrkev očistíme, oškrábeme a rozkrojíme na cca 8 špalíčků o délce 8 - 10cm. Na stejné klínky nakrájíme i řapíkatý celer. Prsty namočíme ve vodě, konce zelenových špalíčků obalíme ve směsi rybího masa a vytvoříme válečky. V pánvi mírně rozpálíme olej a paličky na něm ze všech stran opečeme.

3

Rajčata omyjeme, vložíme do vroucí vody, necháme projít varem a ihned zchladíme ledovou vodou. Oloupeme a vyřízneme středy, na jemno nasekáme, smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Přidáme nasekaný česnek, osladíme cukrem a dochutíme nadrobno rozkrájenou bazalkou. Zakápneme olejem, několika kapkami tabasca, osolíme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekané chilli papričky. Omáčku přelijeme do malé mističky.

4

Do středu talířů položíme vždy dvě paličky s celerem, o ně opřeme dvě paličky s mrkví. Můžeme posypat nadrobno sekaným řapíkatým celerem, podáváme s omáčkou, v níž maso namáčíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept