Recept

Krém z kávy a moka čokolády

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54631

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao
125 ml Káva Espresso
2 cl Likér Kahlua
250 ml Mléko polotučné
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
3 l Voda pitná
30 g Čokoláda hořká
5 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
9% Sacharidy 34 g
44% Tuky 33 g
5% Sodík 100 mg
54% Bílkoviny 31 g

Krém z kávy a moka čokolády postup přípravy receptu:

1

Studenou vodu nalijeme do hrnečku a necháme v ní nabobtnat želatinu.

2

Do misky vlijeme žloutky a cukr, ušleháme do pěny.

3

V dalším hrnku ohřejeme mléko. V horkém mléce rozpustíme čokoládu, kterou poté spolu s 200 ml smetany, kávou a likérem zamícháme do krému. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nezhoustne, následně vmícháváme nabobtnalou želatinu.

4

Krém s mísou vložíme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Zbylých 50 ml smetany ušleháme do tuha a přimícháme ke krému.

5

Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně, krém vyklopíme. Krájíme na dílky, před podáváním zasypeme kakaem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept