Jednoduchý recept

Krém z jahod s likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54635

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
2 cl Likér pomerančový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Želatina plátková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
10% Sacharidy 37 g
37% Tuky 27 g
1% Sodík 17 mg
12% Bílkoviny 7 g

Krém z jahod s likérem postup přípravy receptu:

1

Jahody omyjeme, odstraníme stopky a část jahod necháme stranou na ozdobu. Zbytek pokrájíme na kousky. Zakapeme je likérem a zasypeme moučkovým cukrem. 15 minut jahody marinujeme.

2

Potom je rozmixujeme a prolisujeme sítem.

3

Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.

4

Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. Na pánvičce na mírném ohni rozpustíme nabobtnalou želatinu. Vložíme ji do rozmixovaných jahod, vmícháme a jahodovo-želatinovou směs potom vmícháme do krému.

5

Misku s krémem vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme do krému, ještě než začne tuhnout.

6

Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme na dílky a před podáváním ozdobíme zbytkem jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept