Salát z mrkve a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mrkve a celeru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54649 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
6 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Jogurt bílý |
600 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 264,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z mrkve a celeru postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, pórek, celer očistíme, oloupeme a omyjeme. Mrkev s celerem nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na kolečka, přidáme do misky. Dochutíme cukrem, pepřem, solí. |
2 | Jogurt, smícháme s olejem, potom přilijeme smetanu, vše promícháme a zalijeme salát. Dobře promícháme. |
3 | Hotový salát upravíme na talíře a podáváme. |