Salát pórkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát pórkový
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54650 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Jogurt bílý |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 368,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát pórkový postup přípravy receptu:
1 | Z pórku odstraníme poškozené listy a části. Omyjeme, necháme dobře okapat. Nakrájíme na kolečka, která dáme do misky. |
2 | Jogurt smícháme s olejem, přidáme sůl, pepř a přelijeme přes pórek. Dobře promícháme, vložíme do lednice odležet a vychladit. |
3 | Před podáváním upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu k pečenému masu. Salát je vhodný také k pečeným rybám.