Recept

Vepřový zabíjačkový guláš s játry podávaný v chlebu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54652

Ingredience

1,5 kg Chléb konzumní
500 g Cibule
150 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Kečup
2 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Majoránka
1,4 l Masový vývar
2 dl Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová plec
0,5 ks Vepřová slezina
1 ks Vepřové ledvinky
0,5 ks Vepřové srdce
0,5 ks Vepřový jazyk
300 g Vepřový lalok
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 ks Žemle tuková
Na dochucení
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 špetka Sůl
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

146% Kalorie 2,882 kcal
Kilojoule 12 060kJ
70% Sacharidy 253 g
200% Tuky 150 g
99% Sodík 2 g
219% Bílkoviny 123 g

Vepřový zabíjačkový guláš s játry podávaný v chlebu postup přípravy receptu:

1

Vepřovou ledvinu rozkrojíme podélně na poloviny, očistíme, pokrájíme na kousky, dobře ji promyjeme pod tekoucí vodou a dáme do misky s 2 dl mléka na 20 minut. Poté maso z ledviny scedíme a znovu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Maso z vepřového plecka, laloku a játra, 1/2 srdce, 1/2 jazyka a 1/2 sleziny omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta.

3

Očištěné cibule drobně pokrájíme a v hrnci na rozpáleném sádle usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, promícháme, přidáme kmín, pepř, červenou sladkou a pálivou papriku, mletý zázvor, majoránku, sůl a vše za stálého míchání osmažíme dozlatova. Když se z masa zredukuje šťáva, je téměř vysmažené, přilijeme vývar a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 60 minut.

4

Ze 4 malých bochánků chleba (nebo velkých chlebových žemlí) odřežeme "pokličky" přibližně 1/3 vrchní části. Střídku z chleba vydlabeme. 20 minut před dovařením přidáme do guláše lžíci rajského kečupu a nastrouhaný větší tvrdší plátek chleba.

5

Hotový guláš dochutíme pepřem i solí. Očistíme šalotky a pokrájíme je na tenké plátky. Omyjeme snítku (1 lžíce) petrželové natě a lístky otrháme na ozdobu. Malé bochánky chleba před podáváním rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C (asi 7-10 minut).

6

Guláš rozdělíme do vydlabaných chlebů. Ozdobíme cibulí, petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept