Vepřové demi-glace - základ masových omáček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 1220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové demi-glace - základ masových omáček
Celkový čas: | 1220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1200 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54654 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
170 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
1 kg | Kosti vepřové |
2 l | Masový vývar |
170 g | Mrkev kořen |
1,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
160 g | Petržel kořen |
200 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
7 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 317,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 195,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti vepřové, Masový vývar, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové demi-glace - základ masových omáček postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kosti z kotlety očistíme a dobře omyjeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Uzenou slaninu pokrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Ve větším hrnci rozehřejeme slaninu, na ni osmažíme kosti dozlatova. Poté je vyjmeme, na omastek přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme 7 dl červeného vína a 2 litry silného masového vývaru. Přidáme sůl, celý pepř a vývar přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a vývar budeme vařit tak, že bude pod poklicí jen lehce probublávat. |
3 | Základ masových omáček "demi-glace" vaříme pomalu 20 hodin. Poté jej scedíme a svaříme přibližně na 5-6 dl. |
Poznámka
Vepřové demi-glace je silně zredukovaný masový fond, který použijeme při přípravě speciálních masových omáček nebo šťáv k minutkovým masům.