Jednoduchý recept

Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54665
Kategorie: Pěny

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao
2 cl Likér pomerančový
0,5 ks Mango
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
9% Sacharidy 33 g
45% Tuky 33 g
2% Sodík 34 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pěna z bílé čokolády s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Na kousky rozlámeme čokoládu. Do hrnku vlijeme smetanu a přidáme pomerančový likér. Vhodíme do smetany kousky čokolády a na plotně na mírném plameni rozpustíme.

2

Smetanovo-čokoládovou směs vlijeme do misky a přikryjeme průsvitnou fólií. Do druhého necháme v chladničce.

3

Vyjmeme z chladničky a necháme krátce na pokojové teplotě. Našleháme směs do pěny šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se krém provzdušnil. Potom z pěny buď lžícemi tvoříme noky, nebo ji stříkáme ručním šlehačem.

4

Oloupeme mango a pokrájíme na kostičky. Noky z pěny obkládáme kostičkami manga. Pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit pěnu z moka čokolády, lžíce instantní kávy, 250 ml smetany a 2 cl kávového likéru. Zdobíme kávovými zrnky. Můžeme také pěnou plnit větrníky zhotovené z odpalovaného těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept