Recept

Karamelový krém s koňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54666

Ingredience

100 g Cukr moučkový
100 g Cukr želírovací
2 polévková lžíce Koňak
400 ml Mléko plnotučné
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 775kJ
15% Sacharidy 55 g
23% Tuky 18 g
5% Sodík 92 mg
19% Bílkoviny 11 g

Karamelový krém s koňakem postup přípravy receptu:

1

Formičky na nákyp ponoříme do horké vody.

2

Předehřejeme troubu na 160 °C. Kastrol, případně hluboký plech naplníme vodou na tloušťku dva prsty a vsuneme do trouby.

3

Do hrnku vsypeme hnědý cukr. Přidáme lžíci koňaku a 2 lžíce vody. Necháme zkaramelizovat. Polovinu karamelového krému vlijeme do formiček.

4

Ke zbylé polovině karamelu přidáme lžíci koňaku, 2 lžíce vody a povaříme.

5

Do dalšího hrnku vlijeme smetanu a mléko. Nakrojíme podélně vanilkový lusk a vložíme do hrnku s mlékem a smetanou. Zahřejeme.

6

V misce ušleháme šlehačem z vajec a cukru krém, ale tak, aby nezpěnil. Cukr se musí úplně rozpustit.

7

Ze směsí mléka a smetany vyjmeme vanilkový lusk a vyškrábeme dřeň, kterou vložíme do smetanovo-mléčné směsi. Horkou směs pak po částech vmícháme do žloutkového krému. Vzniklý krém potom přecedíme přes síto do formiček. Navrch vlijeme zbytek povařeného karamelu. Formičky naplníme pouze do dvou třetin, protože jejich obsah nabude.

8

Vložíme naplněné formičky do vodní lázně a zakryjeme alobalem. V troubě pečeme 45 minut.

9

Vyndáme formičky, přikryjeme je a chladíme 4 hodiny Okraj potom uvolníme nožem a vyklopíme na talířky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept