Polenta s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta s parmezánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54681 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Kukuřičná krupice T 600 |
20 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1 špetka | Zázvor mletý |
Na smažení | |
---|---|
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 657,1mg |
---|---|
Cholesterol | 23,4mg |
Draslík | 16,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 394,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polenta s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme 2.5 dl mléka, přidáme do něj 20 g másla, špetku soli, špetku muškátového oříšku, špetku pepře a špetku zázvoru. Mléko přivedme k varu, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici. Stále mícháme a pomalu vaříme do doby, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny rendlíku. Rendlík s těstem odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. |
2 | Poté do teplého těsta vmícháme vejce a nastrouhaný permezán. Těsto natřeme na plech a v chladničce necháme ztuhnout. Ze ztuhlého těsta rádýlkem nakrájíme čtverce asi 10 x 10 cm, vysoké asi 1.5 cm. V pánvi rozpálíme máslo a polentové placky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2-3 minutách. |
3 | Polentové placky podáváme teplé jako přílohu. |