Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54681

Ingredience

50 g Kukuřičná krupice T 600
2,5 dl Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor mletý
Na smažení
4 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 11 g
15% Sodík 299 mg
15% Bílkoviny 8 g

Polenta s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme 2.5 dl mléka, přidáme do něj 20 g másla, špetku soli, špetku muškátového oříšku, špetku pepře a špetku zázvoru. Mléko přivedme k varu, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici. Stále mícháme a pomalu vaříme do doby, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny rendlíku. Rendlík s těstem odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout.

2

Poté do teplého těsta vmícháme vejce a nastrouhaný permezán. Těsto natřeme na plech a v chladničce necháme ztuhnout. Ze ztuhlého těsta rádýlkem nakrájíme čtverce asi 10 x 10 cm, vysoké asi 1.5 cm. V pánvi rozpálíme máslo a polentové placky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2-3 minutách.

3

Polentové placky podáváme teplé jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept